Opdrachtbenodigdheden

Het bestellen

Bent u geïnteresseerd in een tekening? Wat leuk!
Neemt u gerust contact met mij op via het contactformulier. Beschrijf hierin o.a het formaat waarin u de tekening wilt en met welk materiaal. 
Mocht u nou nog niet zeker zijn of vragen hebben, kunt u ook altijd eerst nog een bericht sturen voor vrijblijvend advies. 

Na het eerste contact zal er waarschijnlijk nog wat heen en weer gecommuniceerd worden om uiteindelijk aan alle wensen te voldoen. 
Als alles besproken is zal vóór het maken van de tekening een voorschot van 30% gevraagd worden. Dit bedrag is voor het benodigde materiaal van de de tekening en kan niet terug gevraagd worden. 

Referentiefoto’s

Voor het maken van de tekening heb ik een goede referentiefoto nodig. Maar wat is nu een goede foto? Een goede referentiefoto is een foto die op ooghoogte van het dier genomen is. Hierdoor ontstaan geen gekke proporties en verhoudingen van het lichaam. Verder moet de foto scherp en goed belicht zijn. Ik teken immers wat ik zie. Als de foto dus niet helemaal scherp is, zal dit terug te zien zijn in de tekening. Het laatste onderdeel van een goede referentiefoto zijn de ogen van het dier. De ogen van een dier zijn toch wel het meest sprekende onderdeel. Als de ogen goed op de foto zijn (bijvoorbeeld met een mooie reflectie/uitdrukking), is eigenlijk de helft van de tekening al geslaagd. Stuurt u a.u.b. geen gefotoshopte foto deze zijn bijna niet mooi na te tekenen omdat er veel belangrijke schaduw lijnen missen op zo’n foto.
Portretten van dieren die (helaas) overleden zijn kunnen ook gemaakt worden. We kiezen dan samen de beste foto uit, die dan getekend kan worden. Het kan ook zijn dat ik hiervoor meerdere referentiefoto’s zal gebruiken voor het beste resultaat. 

Het proces

Tijdens het maken zal ik regelmatig foto’s doorsturen zodat het tussenresultaat gezien kan worden en ik eventueel feedback kan ontvangen. Pas als de tekening helemaal af is en u helemaal tevreden bent met hoe het eruit ziet, zal het resterende bedrag overgemaakt worden, waarna ik de tekening opstuur. 

Een tekening maken kost tijd. Ik ben ongeveer zo’n 20 uur bezig met 1 tekening. Dit hangt af van de grote en de vele kenmerken van een dier. Mocht je dus een tekening cadeau willen geven (en moet die dus vóór een bepaalde tijd af zijn), zorg dan dat u ruim op tijd een bestelling plaatst.

Prijzen

Polychromos op pastelmatPastel
24 x 30 cm (A4)€50,-24 x 30 cm(A4)€50,-
42 x 30 cm (A3) 1 dier€90,-42 x 30 cm (A3) 1 dier€90,-
42 x 30 cm (A3) 2 dieren€120,-42 x 30 cm (A3) 2 dieren€120,-
Let op de prijzen zijn exclusief €6,95 verzendkosten